Hartai Hétszínvirág Óvodanemet cimer

6326 Harta, Bajcsy Zsilinszky Endre utca 3. Tel.: 78/507-075 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

OM:201873

Reflexió

  1. március 26.-án jelentkezett óvodánk, Hartai Hétszínvirág Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde a BMI által kiírt páláyázatra.

A projekt címe „Woche unserer deutschen Nationalität.” („A mi német nemzetiségi hetünk”)

Egy Notebookra Microsoft Office 2016-os programmal, lamináló gépre és egy hangszóróra pályáztunk és meg is kaptuk azokat. Az igényelt berendezésekkel a hétköznapok tevékenységeit magasabb szakmai szintre tudjuk emelni. Mindegyik óvodai csoportban fontosnak tartjuk a nemzetiségi nevelést, ezáltal a gyerekek több pozitív élményekkel gazdagodnak. A tervezett programjainkat megvalósítottuk, amelyben az új eszközök nagy segítségünkre voltak. A Notebookon tároljuk az óvodában készült fotóinkat, a hartai bútorfestés csodálatos motívumait, a dalok és versek szövegét, amelyeket összegyűjtöttünk. A lamináló berendezés segítségével a szemléltető eszközeinket tartóssá tudjuk tenni. (A képeket a nyelv tanulásához és játékokhoz), ezáltal az anyagaink esztétikusabbak is lesznek. A hangszóró nagy segítséget nyújt az előadásainknál (mesék dramatizálásánál) ünnepeknél (karácsony, anyák napja, stb) és például a táncháznál is (ahogy az a projektben is megvalósult). Mi a Hartai Hétszínvirág Óvoda óvónői a „Woche unserer deutschen Nationalitäten” projektet érdekesnek, eredményesnek és értékesnek tartottuk.

A következő tanévekben is megismételjük ezt a projektet, új ötletekkel és tervekkel kiegészítve.