dunapart fejlesztes

Tisztelt Lakosok, Véleményező Partnerek!

 

Harta Nagyközség Településrendezési eszközei (Településszerkezeti terv és Helyi Építési Szabályzat) 2018-2019. év folyamán teljes körűen megújultak, a dokumentumok módosítása azonban soron kívül szükségessé vált gazdaságfejlesztési szándék megvalósítása érdekében.

Önkormányzatunk a „Gazdaságélénkítő” program keretében kíván üzemi funkciót telepíteni a Duna-parton lévő 3018/6 helyrajzi számú telekre, felhasználva az ott meglévő csarnoképületet. Jelenleg V-Lf jelű vízgazdálkodási területen belüli falusias lakóövezet kategóriában szerepel a telek a Helyi Építési Szabályzatban, amely besorolás nem teszi lehetővé a megcélzott funkció elhelyezését.

A változtatás után a terület V-Gksz jelű vízgazdálkodási területen belüli kereskedelmi szolgáltató gazdasági övezet minősül át. A meglévő, üresen álló üzemcsarnokba a helyi vállalkozásoknak szolgáltatást nyújtó gazdasági tevékenység települ. Változatlan marad az a jelenleg is érvényes helyi szabály, mely szerint a V-Gksz területen kizárólag a kikötői, vízszállítási tevékenységhez kapcsolódó funkciókra létesíthető építmény. A változás a 3015, 3016 helyrajzi számú telekre is kiterjed, ezzel a tervezett gazdasági terület egybefüggővé válik a meglévő betontermék és térkőgyártó üzem V-Gksz övezetével.

Ezennel társadalmi egyeztetésre bocsátom a módosítást.

A kialakult járványhelyzetre tekintettel, figyelembe véve a veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdés b) pontjában foglaltakat, a véleménynyilvánítás nem személyes formáját biztosítja önkormányzatunk.

Írásos észrevételeiket 2021. április 28. (szerda) éjfélig közölhetik, elektronikusan a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött levélben, postán vagy személyesen pedig a Közös Önkormányzati Hivatalba eljuttatva (6328 Harta, Templom utca 68.).

Harta 2021. április 12.

Dollenstein László

polgármester