kran_menekult.jpg

Tisztelt Lakosság!

A kialakult orosz-ukrán konfliktus hatására Magyarország egész területére Ukrajna felől menekültek érkeznek.

Az önkormányzatot megkeresték különböző segélyszervezetek, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, hogy segítséget kérjen a szomszédos ország bajba került lakosai számára. Ezt a segítséget legpraktikusabban valamely segélyszervezeten keresztül tehetjük meg magánemberként és szervezetként is. A leghasznosabb segítség, amit ma megtehetünk: adomány, illetve az önkéntes munka.

A kormány által indított Híd Kárpátaljáért elnevezésű program keretében a pénzbeli felajánlások érkezhetnek az adományvonal hívásával, sms küldésével, vagy banki átutalással.

  • • adományvonal: 1357 (500 Ft/hívás, sms), ami magyar telefonszámról hívható külföldről is
    • számlaszám: 11711711-22222222 

Az önkéntesek elkötelezett munkája nélkülözhetetlen segítséget jelent a krízishelyzet enyhítésében, az adománygyűjtéseknél, a szociális munkánk támogatásában. Az önkéntes munkát vállalók regisztrációjukat megteheti a segelyszervezet.hu/onkentesseg/ oldalon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófa Védelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a háború elől menekülők befogadása előtt szükséges felvenni a kapcsolatot a katasztrófavédelem mellett további hatóságokkal is, mert közbiztonsági és közegészségügyi – járványügyi, valamint idegenrendészeti feladatokkal is járhat a menekültek befogadása. 

Harta Nagyközség Önkormányzata szükség esetén, a költségek megtérítése mellett a 24 fő befogadására alkalmas Zarándokszállást ajánlotta fel a menekülők részére a Megyei Védelmi Bizottság megkeresésére.

 Harta Nagyközség Önkormányzata